Wat is IRONRTV

IRONRTV is de interne radio-omroep voor "de Schakelring", de overkoepelende organisatie van diverse verzorgingstehuizen in de Langstraat.

IRONRTV verzorgt radio uitzendingen, is actief op de diverse woonafdelingen en verzorgt muziek middagen/avonden

IRONRTV bestaat sinds 1968 en heeft dus onlangs het 50-jarig jubileum gevierd.

IRONRTV heeft een studioruimte bij Eikendonk in WaalwijkInterne Radio Omroep Nicolaas

In juli 1968 krijgen een aantal vrijwilligers het idee om radio uitzendingen te gaan verzorgen voor patiĆ«nten in het Nicolaas ziekenhuis  in Waalwijk.
Iedereen was het al snel eens met de naam die voor de studio werd gekozen. I.R.O.N. de afkorting voor Interne Radio Omroep Nicolaas.

Gedurende de eerste 4 jaren waren er veel aanpassingen en veranderingen nodig, zowel voor de beschikbare ruimte als voor de apparatuur. Deze aanpassingen bleken echt wel nodig te zijn als u alleen al kijkt naar de groei van het aantal "draaiuren" en de gedraaide verzoekplaatjes gedurende de eerste drie jaren

1968/1969 - 561 uitzend uren - 8820 verzoekplaatjes
1969/1970 - 687 uitzend uren - 11700 verzoekplaatjes
1970/1971 - 817 uitzend uren - 14410 verzoekplaatjes

Er werd in 1968 gestart met 5 vrijwilligers maar als we naar de cijfers hierboven kijken zult u begrijpen dat er ook uitbreiding moest komen van vrijwilligers. Hierdoor ontstond in de loop der jaren een ploeg van ongeveer 25 medewerkers die bijna dagelijks uitzendingen verzorgden voor patiƫnten van het ziekenhuis

Echter door aanpassingen en verbouwingen in het ziekenhuis was er na 2014 voor Iron geen ruimte meer beschikbaar in het ziekenhuis.

Na een aantal vergaderingen en overleg kreeg IRON de mogelijkheid om te integreren in de Schakelring. Deze organisatie levert verschillende diensten op het gebied van wonen, zorg en welzijn aan voornamelijk ouderen.
Ze verleent deze diensten in tien unieke woonzorgcentra, thuis en op maat. Schakelring is actief in Midden-Brabant: Waalwijk, Sprang-Capelle, Kaatsheuvel, Drunen, Vlijmen, Heusden-Vesting en Tilburg.

IRON RTV kreeg op de lokatie Eikendonk in Waalwijk de beschikking over een mooie ruimte waarin we onze studio weer konden plaatsen.

Momenteel worden er vanuit de studio live-uitzendingen verzorgd voor Eikendonk, maar de op handen zijnde technische aanpassingen zullen het mogelijk gaan maken ook op de andere locaties van de Schakelring te gaan uitzenden met zowel beeld als geluid.

Naast deze programma's verzorgt de Iron live uitzendingen op locatie van diverse zorgcentra in Waalwijk en omgeving.

De toekomst voor IRON RTV ziet er goed uit ! ! !

E-mail verzonden